Nieuws

Zonnepanelen MijnDakJouwDak officieel in gebruik genomen

Geplaatst op 19 oktober - 10:04

Zaterdag 19 oktober om precies 12.00 uur heeft Dirk van der Borg, burgemeester van de gemeente Molenwaard, de zonnepanelen op het dak van Streekcentrum Het Liesvelt officieel in gebruik gesteld. Met het in werking zetten van de installatie is het eerste project van MijnDakJouwDak gerealiseerd waarmee, zoals Dirk van der Borg zei, "een leaderprogramma is gerealiseerd aan de hand waarvan we met elkaar kijken wat we kunnen bereiken in de regio".|

Het was een geweldige middag. Kinderen waren volop bezig te ontdekken wat de natuur ons allemaal biedt en genoten van de speeltoestellen op het Streekcentrum. De vele bezoekers van de Oogstmarkt proefden goedkeurend van de heerlijke streekproducten als kazen en wijn uit Goudriaan. En zij lieten zich met graagte voorlichten over de mogelijkheden die fabrikanten en specialisten hen aanreikten over de vele mogelijkheden om duurzaam om te gaan met onze energie. Het Streekcentrum op zijn best: volop beleving van de natuur en super gezellig.

De zonnepanelen op het dak van het Streekcentrum is een sprekend voorbeeld van wat MijnDakJouwDak wil realiseren. Het dak is van het Streekcentrum. De panelen zijn van Den Hâneker. Samenwerken om duurzame energie op te wekken. Dat idee uitrollen in de regio en duurzame energie tot streekproduct te maken, dat is waar MijnDakJouwDak voor staat.

De installatie is tevens bedoeld als leermoment. Zo kunnen bezoekers van het Streekcentrum alle informatie opdoen die zij maar willen en technisch zijn verschillende soorten panelen (in totaal 88) geplaatst, op verschillende plaatsen, waardoor gemeten wordt welke combinatie de beste is. Deze eerste realisatie is een tussenoplossing omdat door de regelgeving nog niet alle wensen zijn in te vullen, wel een grote stap om een groter model te realiseren en vooral regionaal uit te rollen.

De installatie is ontwikkeld, geleverd en geplaatst door GroenWaarts, de coöperatie van installatiebedrijven in de Alblasserwaard. Het initiatief MijnDakJouwDak is genomen door Den Hâneker en is een project van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling dat wordt van harte gesteund door de gemeente Molenwaard. Optimale samenwerking dus als aanzet tot verdere ontwikkeling van duurzaamheid in de regio Alblasserwaard Vijheerenlanden.
Ander nieuws:

Nieuws

Streekcentrum en van Hoorne gaan samen verder

11 april - 16:29

Uw bezoek

Openingstijden:
Di t/m zo 10:00 - 17:00 uur
Ma Gesloten
1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag en hemelvaart zijn wij geopend.
Tarieven:
Volwassenen: € 3,50
Kinderen (3-12 jr.): € 2,00
Contact:
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
Tel. 0184-602616

Kalender

05
mei
06
mei
06
mei
11
mei
08
jun
17
jun
13
jul
03
aug
07
sep
09
sep
15
sep
24
sep
De complete kalender

Facebook: