Nieuws

Wethouder duurzaamheid ontvangt eerste Molenshopper

Geplaatst op

Molentas gemaakt van restmateriaal uit de Molenwaard

Wethouder duurzaamheid ontvangt eerste Molenshopper

NIEUW-LEKKERLAND – Donderdag 25 augustus overhandigt Lisanne Addink-Dölle, oprichter en eigenaar van het Nieuw-Lekkerlandse upcyclebedrijf VerdraaidGoed, het eerste exemplaar van de Molenshopper aan Dirk Heijkoop, Wethouder duurzaamheid van de gemeente Molenwaard. De overhandiging vindt plaats in het Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.

De Molenshopper is een duurzame tas die speciaal voor de Alblasserwaard is ontworpen. Bijzonder is, dat hij is gemaakt van restmateriaal van de productie van reclamedoeken en banners. Het materiaal komt van reclamebedrijf Esbi uit Bleskensgraaf. De ontwerpers van VerdraaidGoed hebben een eigentijds ontwerp gemaakt, dat op het restmateriaal wordt gedrukt. Op deze manier wordt een flink deel van het productieafval omgezet in een hoogwaardig nieuw product; de Molenshopper. 

Traditioneel in een nieuw jasje
De (internationale) bezoekers van de molens in de Alblasserwaard gaan graag naar huis met een souvenir. Nu zijn dat vooral nog de traditionele producten zoals kaas, tulpen, Delfts Blauwe molentjes en klompen. VerdraaidGoed heeft speciaal voor deze bezoekers een nieuw souvenir ontworpen. De Delfts Blauwe wolkenlucht in combinatie met het strakke silhouet van vijf molens op de tas, zorgen voor een traditioneel gevoel, maar dan met een moderne uitstraling.

Goed voor mens en milieu
De tassen wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om te leren, werkervaring op te doen en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is de tas niet alleen praktisch en origineel, maar draagt ook bij aan mens én milieu!

Vanaf 25 augustus zal de Molenshopper o.a. te koop zijn bij de Souvenirshop van de molens van Kinderdijk, Korenmolen de Regt in Nieuw-Lekkerland, Booij Kaasmakers Boerderijwinkel in Streefkerk, Streekcentrum Ooievaarsdorp in Groot-Ammers, Streeknatuurcentrum in Papendrecht en in de webshop van VerdraaidGoed. De prijs bedraagt €17,50
Ander nieuws:

Nieuws

Streekcentrum en van Hoorne gaan samen verder

11 april - 16:29

Uw bezoek

Openingstijden:
Di t/m zo 10:00 - 17:00 uur
Ma Gesloten
1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag en hemelvaart zijn wij geopend.
Tarieven:
Volwassenen: € 3,50
Kinderen (3-12 jr.): € 2,00
Contact:
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
Tel. 0184-602616

Kalender

05
mei
06
mei
06
mei
11
mei
08
jun
17
jun
13
jul
03
aug
07
sep
09
sep
15
sep
24
sep
De complete kalender

Facebook: